Home » Häst » Ta hand om din häst i sommar

Hästar är fantastiska djur som hjälper oss avnjuta friluftslivet till fullo, framförallt under sköna sommardagar. Det finns få saker som är så härliga som en ridtur i solen med en svalkande vind, eller kanske till och med ett bad med hästen.

Kul med hästen

Sommaren bjuder på många roliga aktiviteter med din häst. Oavsett om du bara hänger lite ute i hagen, tar en promenad med ponnyn eller ett heldagsäventyr med hästen finns det alltid något att göra. Det finns givetvis även många saker att göra som kanske inte är lika roliga. Släpa runt hö, knuffa skottkärror och att mocka i stallet är exempel på nödvändiga sysslor som inte är riktigt lika kul som en ridtur.

Hindra insekterna

Trots sommarens härligheter finns det även annat som inte är lika härligt, bland annat insekter. Att hitta ett stall utan insekter är som att hitta ett hav utan vatten; totalt omöjligt. Flugor, knott, bromsar och myggor är saker som är irriterande för både människor och hästar. Tyvärr kan hästar inte göra lika mycket åt situationen som vi människor kan, vilket innebär att våra fyrbenta vänner behöver vår hjälp. Behöver din häst flugtäcke och flugskydd, eller vill du ha något somrigt inför stallvistelsen?

Sök