Home » Djurliv » Skötsel av hästar

Om du är intresserad av att sköta hästar finns det en hel del att tänka på. Det finns bland annat en del regler om hur din häst ska skötas. Den ska till exempel hållas ren och inte utsättas för allvarliga insektsangrepp. Din häst måste ses till varenda dag, åtminstone en gång men gärna fler. Det viktigaste är att hästen inte utsätts för något lidande.

Pälsvård

Just pälsvården är viktig för din hästs välbefinnande. Hästen bör ryktas varenda dag av flera anledningar. Det ger för det första er två en bättre kontakt samtidigt som hästen får skön och nyttig massage. När du ryktar din häst ökar dessutom blodcirkulationen i hästens kropp vilket gör att blodet strömmar bättre. På Fåglasång kan du köpa allt du behöver för att sköta din häst, så som ryktborstar, schampo och balsam.

Sköt om hovarna

Det är väldigt viktigt att du sköter hästens hovar för att undvika att hästen skadas. Du bör verka eller sko om din häst var sjätte till åttonde vecka för att undvika att senor och leder belastas. En hov som vårdas rätt ger bättre stötdämpning och en balanserad belastning på lederna. Det är även viktigt att du kratsar hovarna dagligen för att kolla efter skadliga föremål samt känna om hoven är ovanligt varm.

Sök