Home » Djurliv » Hästar – en hobby för alla

Tror du att hästar bara är en hobby för de privilegierade? Visst stämmer det att hästar och ridning har fått ett rykte om sig att vara förbehållet de allra mest välbeställda i samhället. Det ligger också en sanning i att hästridning kan vara en kostsam hobby som kräver sina ekonomiska investeringar. Det innebär dock inte att hästar och ridning inte går att uppleva för alla – oavsett yttre förutsättningar. Så länge du har ett brinnande intresse för hästar finns det alltid sätt att nå fram till ditt mål. Med hjälp av denna sida kan du hitta dessa vägar där du kan utöva din hobby, oavsett vad den består i. Pyssla i stallet eller satsa mer?

Det är just den aspekten som du först behöver tänka över innan du börjar utforska möjligheterna för att börja med hästar på hobbynivå eller kanske till och med arbeta med hästar. Är det själva ridningen som du lockas av? Då kan du se om det finns en lokal ridskola i ditt område. Det kan också finnas hästägare som gärna lånar ut sina hästar privat för en skogspromenad eller en tur längs en lugn landsväg så att du får uppleva ridningen. Vill du gå steget längre och sköta om en häst? Då kan du kontakta ett stall i närheten av dig och se om de behöver hästskötare. Det är något som kräver ansvar eftersom du behöver lägga ned en hel tid på det – men det kan också vara en mycket givande hobby.

Dessa aktiviteter passar kanske bäst på din fritid. Om det räcker för att fylla dina hästbehov är det förstås utmärkt. Vissa vill dock gå ännu längre och jobba med hästar professionellt. Här är konkurrensen hård, men det finns jobb för den som vill arbeta med hästar varje dag. Du kan exempelvis bli veterinär med hästar som din specialitet. Det finns alltid behov av duktiga veterinärer som tar hand om hästar. Om du är intresserad av trav kan du besöka din lokala travbana för att se om de behöver någon hjälp. Du kanske kan bli medryttare till en tävlingshäst. Ofta är det med hjälp av informella ansökningar och kontakter som du kan ta dig in i branschen och se till att du får jobba med det du älskar.

Sök