Home » Djurliv » Alla djur i stallet

Förutom hästar i stallet så kan det finnas en mängd med andra djur där. Stallkatten är så klart det som de flesta tänker på. Men även hunden kan ha sin plats i stallet. Förutom det som vi brukar kalla för husdjur så kan det finnas fåglar som byggt sina bon inunder taken och möss och råttor som letar efter sin mat.

Kattens uppgift i stallet

Katten har sin uppgift att hålla efter möss- och råttbeståndet i stallet. Jakten på dessa smådjur ligger i generna hos katten och är eller blir oftast bra råttjägare. Det gäller att se till så att katten har det bra i stallet. Gör i ordning i närheten av hästarna en plats där katterna kan sova och ha en trygg bostad. Det är oftast varm och skönt i stallet och i närheten av hästen.

Hunden i häststallet

Så klart så är det trevligt att ha med sig hunden i stallet. Det är vanligast att se en Jack Russel som stallhund men som oftast så är det blandrashundar enligt en artikel från Agria. Så klart så ska hunden få vara med sin flock även om det är hästar inräknade. Finns ingen anledning att lämna hunden inne när man går ut i stallet. Så klart att den även får följa med dit.

Sök